Missä syödä hyvin Tampereella?

Kuten moni teistä tietääkin, Tampere on minun suosikkikaupunki numero yksi. Ja suosikkikaupungista löytyy luonnollisesti monta suosikkiravintolaa ja -kahvilaa sekä kivoja aamiaispaikkoja.

Keskitytään tässä postauksessa kuitenkin ravintoloihin, koska niitä löytyy omalta suosikkilistaltani yksi jos toinenkin. Here we go!

Ravintola Tampella

Tampella on ravintola, jossa olen käynyt kaikista eniten. Rakastan ravintolan miljöötä, korkeaa huonetilaa, rouheita seiniä, isoja ikkunoita, jotka avautuvat Tammerkoskelle jne jne. Voisin helposti muuttaa ravintolasaliin asumaan, niin ihastunut olen itse tilaan. Ravintola sijaitsee pellavakutomon tiloissa upeassa vanhassa tiilitalossa ja siellä tarjoillaan erinomaista ruokaa, joka ei turhia konstaile. Ravintola Tampellaan päädymme yleensä useamman kerran kesässä (vuodessa), eikä se ole pettänyt ikinä.

https://ravintolatampella.fi/

Ravintola Periscope

Ravintola Periscope

Periscopessa olen käynyt syömässä kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla otimme pitkän menun. Oli kyllä erinomaista ja varsinkin ensimmäisellä kerralla menu jäi todella mieleen (menu vaihtuu säännöllisesti ja ne olivat eri kummallakin kerralla saman kesän aikana). Koska en juurikaan syö punaista lihaa, annoksen lihaosuus korvattiin minulle tofulla ja en ole ikinä sitä ennen tai sen jälkeen syönyt yhtä maistuvaa tofuannosta. Ravintolan upeista korkeista ikkunoista avautuvat näkymät ovat huikeat, kannattaakin varata pöytä ajoissa niin saa ikkunapöydän ja pääsee nauttimaan näistä hienoista näkymistä. Ja jos on pilvetön sää, auringonlasku on kerrassaan upea!

https://www.ravintolaperiscope.fi/

Ravintola Kajo

Kajo on ollut ”to visit” -listallamme pitkään ja viimein varasimme sinne pöydän. Ravintolaa on kehuttu kovasti ja menuta tavatessani netissä en ollut ihan varma mitä odottaa. Mutta voi pojat mikä makumatka! Hymyilin typertyneen onnellisena koko melkein kolmetuntisen ruokailun ajan, uskomaton annos seurasi toisiaan. Söimme Oodi luonnolle -menukokonaisuuden, joka rakentuu kyseisen hetken parhaiden paikallisten saatavilla olevien raaka-aineiden ympärille. Myös palvelulle erityismaininta, joka oli 10++

https://www.kajoravintola.fi/

Pizzeria Sitko

Sitko on valikoitunut kerran jos toisenkin sunnuntain alkuillan pizzapaikaksi, kun jääkaappi on ammottanut tyhjyyttään ja makoisa pizza on houkutellut. Sitko on myös siitä kiva, että sinne saa viedä koiran sisälle, joten olemme usein päätyneet Sitkoon ennen kotimatkan alkamista. Syön joka kerta blancon lohipizzan, se ei petä koskaan.

https://sitko.pizza/

Ravintola LiV

Ravintola LiV

Jos minun pitää nostaa tästä upeasta ravintolajoukosta yksi ylitse muiden, on se ehdottomasti LiV. Arviointiini vaikuttaa myös paljon se, että tässä ravintolassa olemme viettäneet ystävien kanssa niin hauskaa aikaa, että kokonaisuus ratkaisee. Mutta onhan ruoka todella erinomaista, palvelu ihan huippua ja interiööri on tyylikkään yksinkertainen. Ja viinit! Ravintolalla ei ole erikseen viinipakettia, vaan kaatoja saa oman mielen mukaisen määrän ja myös vaihtoehtoja on paljon tarjolla. Mm. erinomainen makea shampanja on tullut otettua kummallakin käyntikerralla jälkiruoan kanssa ja voin vaan sanoa, että voi pojat mikä makukombo!

https://www.ravintolaliv.fi/

Dining 26 by Arto Rastas

Dining 26 on keittiömestari Arto Rastaan ravintola ja se on saanut vaikutteita Välimeren ruokakulttuureista. Espanjan, Kreikan, Ranskan ja Italian lisäksi makuelämyksiä ravintolaan on tuotu myös Lähi-Idästä sekä Pohjois-Afrikasta ja ruokailu oli todellinen makuelämys. Tämä ravintola on monelle vähän tuntemattomampi, en tiedä miksi, monet Tampereella asuvat ystävämmekään eivät tiedä tätä ravintolaa. Arto Rastas on laittanut lusikkansa monen ravintolan soppaan (mm. Bardot, Periscope, Penelope jne.) ja kaikissa käymissäni ravintoloissa se soppa on ollut erinomainen.

https://www.dining26.fi/

Ravintola Puisto

Ravintola Puisto sijaitsee keskeisellä paikalla Koskipuistossa kauniissa Tammerkosken miljöössä. Katutasossa on hyvä kahvila ja alakerrassa palvelee ravintola. Tänne päädymme usein syömään, kun olemme keskustassa liikkeellä ja haluamme hyvää ruokaa nopeasti. Lista on riittävän pitkä, mutta tarpeeksi simppeli ja lämpimällä säällä ulkona on kiva istua sekä nauttia kauniista koskimaisemista.

https://www.raflaamo.fi/fi/ravintola/tampere/puisto

Ravintola Näsinneula

Näsinneulaan kannattaa mennä syömään jo pelkästään sen näkymien takia. Ja koska Näsineulan torni pyörii hitaasti akselinsa ympäri, ruokailun aikana avautuu huikeat näkymät ympäri Pirkanmaata. Satuimme viimeksi syömään ravintolaan viime syksynä Särkänniemen viettäessä päättäjäisiään ja samalle illalle sattui hieno päättäjäisilotulitus. Pöytämme oli juuri ilotulituksen kohdalla sen alkaessa ja saimmekin todistaa hienoa valoshowta. Tosin mietin siinä ilotulitusta katsoessani, että kaikki roskat päätyvät Näsijärveen, joka ei ole tietty hyvä juttu laisinkaan. Ruoka oli ihan ok, mutta tarjoilu ei ollut kovin sujuvaa. Luulenpa, että koronan jälkimainingeissa ainakin tämä ravintola kärsi viime syksynä henkilökuntapulasta ja se vaikutti tarjoiluun.

https://sarkanniemi.fi/fi/ravintolanasinneula

Ravinteli Bertha

Bertha on Kajon naapurissa ja siellä emme ole ihan äskettäin käyneet, mutta aiemmin muutaman kerran kylläkin. Katu rautatieaseman naapurissa, jolla siis sekä Kajo että Bertha sijaitsevat, ei ole Tampereen niitä viehättävämpi eikä myöskään ravintolat anna viitteitä ulospäin, mitä helmiä ne sisäänsä kätkevät, mutta ei kannata antaa ulkonäön hämätä. Berthassa olemme syöneet kummallakin kerralla menukokonaisuuden ja ruoka on ollut erinomaista! Minun omalla arviointiasteikolla Bertha, Kajo & LiV painivat samassa sarjassa; jos haluan yllättyä ja nauttia ruoasta pitkän kaavan mukaan, valinta on ehdottomasti joku näistä.

https://www.bertha.fi/

Panimoravintola Plevna

Plevna on Finlaysonin alueella toimiva on rento panimoravintola, jota ainakin oluen ystävä arvostaa. Plevnasta tulee ainakin itselle mieleen Saksan olutkellarit, mutta ruokalista on paljon monipuolisempi kuin noissa paikoissa. Täällä olemme käyneet esim. viikonloppuiltoina, kun kaipaa rennossa ympäristössä huikopalaa.

https://plevna.fi/

Finlaysonin palatsi

Finlaysonin palatsilla on kiva kesäterassi ja lämpimillä kesäkeleillä siellä on mukava istuskella. Terassille tarjoillaan ruokaa lyhyen mutta hyvän ruokalistan merkeissä ja olemmekin syöneet siellä useamman kerran kauniissa kesäsäässä. Ruoka on maistuvaa ja erityisen hyvältä se maistuu vielä kauniissa kartano- ja puistomiljöössä erittäin keskeisellä paikalla Tampereen keskustassa.

https://finlaysoninpalatsi.com/

Gastropub Tuulensuu

Hämeenpuistossa sijaitseva bistrotyylinen Tuulensuu on aina hyvä valinta esimerkiksi lauantai-iltana, kun haluaa pientä purtavaa. Tuulensuun juomalista on todella pitkä, sieltä saa mm. erikoisempia oluita ja siidereitä. Tuulensuuta luonnehditaan seurusteluravintolaksi ja sitä se minustakin on. Täällä olemme viihtyneet kerran jos toisenkin kera ihanien ystävien.

https://www.gastropub.net/tuulensuu/

Ravintola Pons

Ravintola Pons

Uusi tulokas Tampereen ravintoloiden keskuudessa on Pons. Olen käynyt siellä toistaiseksi vasta lounaalla ja drinkillä, mutta illallinen on ehdottomasti suunnitelmissa. Ravintolasta avautuvat hienot näkymät kaupungin ylle ja ravintolan sisustus on upea! Lounaslista oli lyhyt, mutta erittäin toimiva ja nautinkin erinomaisen lounaan Ponssissa kera ihanien ystävien ja upeiden maisemien.

https://ravintolapons.fi/

Ravintola Heinätori

Ravintola Heinätori sijaitsee kivenheiton päässä keskustassa Pyynikintorilla (mm. raitiovaunulla pääsee ihan viereen). Rakennus on niin kaunis! Se on toiminut aikoinaan vaakahuoneena ja on jo vuodelta 1914. Ravintolassa on ihana tunnelma ja vaikka toisella käyntikerralla palvelu jätti vähän toivomisen varaa, ei asiasta kuitenkaan jäänyt mitään hampaankoloon. Eli tänne uudestaan sopivan tilaisuuden tullen, ruoka on erittäin hyvää.

https://heinatori.com/

Lillan Kök kesäkeittiö

Viinikassa pienen matkan päässä keskustassa sijaitsee kauniissa vanhassa puutalossa Hotel Lillan, jossa on myös erinomainen ravintola. Olen syönyt ko. paikassa useamman erinomaisen aamiaisen, mutta lämpimän illan puutarhaillallinen hyvässä seurassa oli kiva kokemus.

https://www.lillan.fi/lillan-kok/

Ravintola Tuhto

Tuhtoon olen tutustunut vasta tänä kesänä ensimmäistä kertaa, jotenkin en ole ikinä ennen huomioinut tätä ravintolaa, vaikka olen sen ohiajaessa bongannutkin. Tuhto sijaitsee Tampere-talon yhteydessä ja se on kätevästi Pakkahuoneen läheisyydessä ja kävimmekin siellä päivällisellä ennen kuin menimme Pakkahuoneelle konserttiin. Ja oli hyvää! Tykkäsimme kumpikin annoksistamme, tänne siis ehdottomasti uudestaan. Tuhtossa voi käydä myös pienellä suolaisella tai makealla, kumpiakin oli mukavasti tarjolla vitriinissä.

https://www.ravintolatuhto.fi/

Ravintola Pulcinella

Italialashenkinen Pulcinella on uudehko ravintola ihan Stockan naapurissa. Kävimme kuluneen kesän aikana siellä kaksi kertaa, toisella kerralla söimme pizzat ja toisella kertaa pastat (lista on pitkä). Palvelu on rentoa sekä ystävällistä ja ruoka on hyvää. Luin heidän nettisivuiltaan, että Pulcinella tarkoittaa napolilaista perinteistä maskia ja se juhlistaa elämän hauskaa puolta ja kaikkia niitä positiivisia tunteita, jotka kuuluvat napolilaiseen kulttuuriin. Pizzan kanssa Pulcinella on Napolin historian sielu. Tässä ravintolassa kannattaa maistaa Spagetti alla burro e parmagiano (spagettia voilla ja parmesaanijuustolla). Pöydän viereen tuodaan iso (siis todella iso!) parmesaanikiekko, josta kaavitaan lusikalla parmesaania irtoisaksi, kuuma pasta laitetaan kiekkoon ja sekoitetaan parmesaanin kanssa. Siis niin yksinkertaista, mutta uskomattoman hyvää!

https://ristorantepulcinella.fi/

Tässä siis omia Tampereen ravintolasuosikkejani ja monta upeaa ravintolaa on vielä kokeilemattakin. Oletko käynyt ravintolassa syömässä Tampereella? Mikä on sinun suosikkiravintolasi ?

Yksi vastaus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ooh la la!

Katso muut mielenkiintoiset jutut