PR-lounas @ravintolakappeli 

Sain viime viikolla monta kivaa spontaania kommenttia kollegoiltani Kappeli-postauksesta ja kysymyksen, miltä uusitussa Kappelissa näytti. Niinpä taloupeus ansaitsee ihan oman postauksen.

En ole ikinä miettinyt sen tarkemmin Kappelin historiaa, olen aina vaan pitänyt sitä huippusijainnilla oleva kauniina ravintolana. Terassi houkuttelee istahtamaan kauniina kesäiltana, kahvila kutsuu pistäytymään kahvilla, baarin puolella ollaan usein tavattu ystävien kanssa ennen syömään menemistä ja ravintolaa olen aina pitänyt takuuvarmana valintana hyvälle ruoalle. 

Nyt katson Kappelia ihan uusin silmin. Ensinnäkään en ole koskaan tajunnut millaisia taideaarteita talo kätkee sisäänsä. Taide juontaa juurensa 1800-luvun loppupuolelta, jolloin Kappelin ottivat omakseen mm. Eino Leino, Oskar Merikanto, Jean Sibelius, Albert Edelfelt ja Juhani Aho. Silloinen ravintoloitsija alkoi tarjota taitelijoille veloituksetta sunnuntaiaamiaisia ja kiitokseksi tästä he alkoivat maalata teoksiaan ravintolan seiniin. Hämmästyttävin asia oli kuulla, että Kappelin keittiöstä löytyy kaksi taideteosta seinään maalattuna, joista toinen on Albert Edelfeltin teos. Kuinka monesta muusta ravintolan keittiöstä löytyy korvaamattomia taideteoksia. 

Kappelissa kannattaakin kulkea silmät auki ja kysyä henkilökunnalta taiteesta lisää, sillä taideteoksia on ympäri ravintolaa lukuisia. Minulta on myös jäänyt aiemmin huomaamatta upea Wäinö Aaltosen teos ”Muusa”, mutta nyt se on siirretty paraatipaikalle keskelle ravintolasalia, jossa se saa ansaitsemansa huomion.

Kuulin myös hauskoja tarinoita ravintola, kuten että Eino Leinolla oli vakiopaikka ikkuna vieressä ravintolasalissa (siinä kohdilla on laatta), josta hän päivysti Kämpin ovelle nähdäkseen olivatko hänen ystävänsä Sibelius ja kumppanit menossa sinne, L. Onerva taas herätti pahennusta esiintymällä Kappelissa naisena ilman herraseuraa ja tarinoita olisi varmaankin lisääkin, mutta nämä jäivät päälimmäisenä mieleen.

Uudistus oli tehty todella upealla tavalla vanhaa kunnioittaen. Käykää ihmeessä katsomassa. 

Kiitos erinomaisesta ruoasta, mukavasta seurasta & upeista puitteista Ravintola Kappeli – tulen pian taas uudestaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ooh la la!

Katso muut mielenkiintoiset jutut