Aikuisen naisen tyyli

Pidimme kivan & energisen Instagram liven Pinkit Korkokengät Maijun kanssa ja liven aiheena oli aikuisen naisen tyyli. Saimme katsojilta ison määrän kommentteja ja myös jälkikäteen meille lähetetyt viestit tukevat käsitystämme, että aikuisen naisen asioihin liittyvistä aiheista pitäisi puhua enemmänkin.

Tyyli ja muoti ovat eri asioita ja tyyliin kuuluukin mielestäni iso kirjo asioita. Uskon, että jokaisesta ihmisestä säteilee tietynlainen energia ympärilleen (toki tämä riippuu myös päivästä, joskus on parempi fiilis kuin jonain toisena päivänä) ja tuo energia on osa tyyliä. Myös ihmisen persoonallisuus kuuluu tyyliin vahvasti ja siihen kuuluvat lisäksi hiukset, meikki, miten itsensä kantaa ja miten toisia kohtelee. Onko perusilme hymyileväinen vai ovatko suupielet useimmiten alaspäin. Ja tietysti vaatteet ovat iso osa tyyliä, sekä värit, joita käyttää.

Ritva Fallan lempparitakki on kuulunut tyyliini jo vuosien ajan. Tässä kuvassa Tampereella keväällä 2020

Jos ei ole itseensä tai omaan tyylinsä tyytyväinen, kannattaisi ehkä ensi päästä siihen kiinni, mihin osa-alueeseen ei ole tyytyväinen. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jos enimmäkseen on huono fiilis ja peiliin katsoessa ei näe mitään hyvää, olisi ihan oman itsensä kannalta hyvä tehdä joku muutos. Ei kaikkea tarvitse kerralla kääntää ylösalaisin, mutta jotain pientä kannattaa ehdottomasti tehdä. Jos esim. oma ilme näyttää omasta mielestään nuutuneelta, voisiko vaikka hiustyylille tehdä jonkun freesauksen? Tai voisiko ostaa uuden meikkivoiteen ja piristävän poskipunan? Voisiko joku uusi mekkoväri kenties piristää? Kannattaa tosiaan yrittää päästä kiinni niihin omiin ”harmituksen” kohtiin ja tehdä niille vaikka vaan pikkumuutoksia, jolloin taatusti alkaa jonkin ajan kuluttua huomata omassa olotilassakin freesausta.

Aikuisen naisen tyyli, tällainen oli tyylini sinä vuonna, kun täytin 50 vuotta

Kannattaa myös kiinnittää huomioita, miten itselleen puhuu. Meissä kaikissa on vaikka kuinka paljon kaunista ja hyvää, mutta eri asia sitten on kiinnittääkö huomionsa niihin vai sättiikö itseään ja puhuu itselleen rumasti? Puhu ehdottomasti itsellesi kauniisti ja jos se ei sinulta luonnistu, harjoittele! Olet itse itsesi paras ystävä ja kannustaja, olet ainutlaatuinen ja arvokas juuri sinuna. Mutta kuten edellä totesin, jos ei ole tyytyväinen, kannattaa asian äärellä pysähtyä ja kenties tehdä joku muutos.

Myös meikki ja hiukset ovat olennainen osa tyyliä
Aikuisen naisen oma tyyli kesällä 2019

Tyyli kehittyy ja muuttuu iän myötä, minusta tuntuu itseni löytäneen vasta oman tyylini viisikymppisenä. Selailin kännykästä kuvia vuosien takaa ja kyllä minusta näyttää siltä, että vaikka olen ollut paljon paljon hoikempi esim vuonna 2014 ja 2015, niin näytän esimerkiksi paljon elinvoimaisemmalta nykyään. Pelkästään hymy tekee paljon. Mutta muistini näyttää myös tehneen pienen tepposen, koska ajattelen tyylini löytyneen vasta viime aikoina, mutta onhan se ollut suht samanlainen jo kymmisen vuotta. Tyylini taisikin jo alkaa muuttua tultuani vaatealalle vuonna 2012 ja sen jälkeen se on pysynyt aika samanoloisena.

Aikuisena naisena on hyvä olla, mutta ole rohkea ja kokeile uutta! Voit yllättyä – positiivisesti. Ehkä minäkin voisin repäistä vaikkapa pukeutumisellani, se voisikin olla superpiristävää!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ooh la la!

Katso muut mielenkiintoiset jutut