Täydellinen miniloma luonnon helmassa – Hilltop Forest

Koska tässä elämässä on sattunut & tapahtunut viime vuosina ja etenkin tänä vuonna, minun syksyn sekä loppuvuoden teema on itsestä huolehtiminen ja kaikenlaisen hauskan tekeminen. Ja siihen kategoriaan sopii hyvin kahdenkymmenenyhden tunnin täydellinen retriittini.

Hilltop Forest täydellinen piilopaikka luonnon helmassa
Hilltop Forest täydellinen piilopaikka luonnon helmassa

Törmäsin joku aika sitten somessa todella kauniiseen kuvaan pienestä mökistä, josta oli uskomattomat näkymät luontoon. Kiinnostukseni heräsi ja googlaituani hetken totesin, että tuonne on päästävä. En halunnut selvittää paikasta liikaa etukäteen, jotta se ei ohjaisi minun odotusarvojani vaan halusin hypätä ”go with the flow” -tyyppisesti asiaan ja niinpä varasin itselleni yöpymisen.

Jo pelkkä matka oli eräänlainen retriitti. Kohdetta lähestyttiin kauniita pikkuteitä peltojen keskeltä ja viimeistään pihaan ajaessa olin myyty – mikä paikka täydellisessä rauhassa metsän keskellä Inkoossa: Hilltop Forest. Ohjeissa oli neuvottu saapumaan ”Hilltop Houseen” check-in:ä varten ja sellaisen löysin pienen kävelymatkan päästä. Siellä minua oli vastassa Tiia, paikan toinen omistajista.

Hilltop Forest Inkoossa aurinkoisen ja kauniina syyspäivänä
Hilltop Forest Inkoossa aurinkoisen ja kauniina syyspäivänä

Hilltop Forest on Tiian ja Craigin luomus (Finn-Brit couple), jonka he yhdessä ideoivat, suunnittelivat ja toteuttivat pisnesuransa jälkeen. Matkusteltuaan paljon niin vapaa-ajalla kuin työnkin puolesta sekä asuttuaan ulkomailla he alkoivat miettiä, millainen paikka olisi täydellinen getaway ripauksella luksusta. Nettisivuillaan he kuvailevat paikkaa näin, suora lainaus englanniksi: ”Hilltop Forest is our first creation of what we think an ultimate getaway is. We hope we have created the perfect balance of luxury, nature and those little treats you want on your night away”.

Tervetuloa Hilltop Forestiin
Tervetuloa Hilltop Forestiin

Ja kyllä – paikka on juuri tätä. Tunsin itseni hemmotelluksi ja tervetulleeksi, mutta sain omaa rauhaa niin paljon kuin halusin. Juttelin sekä Tiian että Craigin kanssa heidän upouudesta yrityksestään (avattu vasta tätä kesänä), sillä yrittäjätarinat kiinnostavat minua kovasti (itsekin olen yrittäjä). Ja olin tosin vaikuttunut miten nopeasti he ovat saaneet yrityksensä pyörimään vauhdilla. Toki se on vaatinut paljon työtä ja ulospäin näkyy vain pieni osa, mutta konsepti on upea! Ja mitä erityisesti arvostan on se, että piilopaikkoja on isolla alueella ainostaan kolme kappaletta, siellä saa todella olla omassa rauhassa. Jokainen yksityiskohta on myös huolella mietitty ja loppuun asti hiottu.

Hilltop Forest, piilopaikasta on huikea näkymä metsään.
Piilopaikasta on huikea näkymä metsään

Ihanan ”oo-hetken” koin, kun avasin piilopaikkani oven, näkymä oli niin vaikuttava – valtava ikkuna suoraan luontoon. Olin raahannut mukanani tietsikat sekä muut härpäkkeet, mutta sänky veti minua magneetin lailla puoleensa ja nukuinkin ihan alkuun tunnin päikkärit. Enkä yleensä nuku niitä koskaan, nyt yksinkertaisesti sammuin sängylle! Luonnon syliin oli ihana torkahtaa. Sen jälkeen tuijotin hypnotusoituna ikkunasta avautuvaa maisemaa, se on ehkä rauhoittavinta ikinä kokemaani. Varsinkin ikkunan vasemmassa ylänurkassa näkynyt käppyrämänty oli niin kiehtova, että tuijotin sitä tuokion jos toisenkin ja löysin siitä miljoona kaunista yksityiskohtaa.

Hilltop Housesta saa maistuvaa ruokaa
Hilltop Housesta saa maistuvaa ruokaa

Hilltop Houselta sai ruokaa ja sen olisi saanut myös piilopaikkaan tarjoiltuna, mutta halusin mennä paikan päälle syömään. Taustalla soi rauhallinen musiikki, kynttilät loivat tunnelmaa ja takkituli räiskyi – superrentouttavaa. Söin todella hyvän pizzan sekä todella maittavan buffalomozzarellatomaattikombon.

Yhdeksältä illalla olin ihan valmis nukkumaan ja pimeys kääri minut hellään halaukseen. Ikkunassa ei tietty ole verhoja ja vaikka en pidä pimeydestä, täällä se ei pelottanut yhtään, vaan pimeys tuntui erittäin pehmeältä ja rauhoittavalta.

Ihana aamiainen tuotiin piilopaikan ovelle
Ihana aamiainen tuotiin piilopaikan ovelle
Todella maistuva aamiainen näkymällä
Todella maistuva aamiainen näkymällä

Aamu alkoi aamiaisella suoraan piilopaikkaani tuotuna ja se tuntui luksukselta! Sain syödä ihanan aamiaisen niin lähellä luontoa kuin mahdollista, toki ulkonakin olisi voinut syödä. Nautin kuitenkin herkut ison ikkunan äärellä ja nautin joka sekunnista. Haikeus hiipi siinä samalla mieleen ihanan reissun loppumisesta, olisin voinut jatkaa vielä oleiluani pidempäänkin. Toki päätin siinä samalla, että tulen tänne uudestaan, niin vaikuttunut olin kaikesta, kerrassaan upea kokemus ja upea paikka.

Hilltop Forestissa voi myös varata ihanan yksityisen spahetken, sekä tulla vaikka työporukalla viettämään kokous/virkistyspäivää. Sijainti on erinomainen – vain vajaan tunnin ajomatka pääkaupunkiseudulta. Paikka vaipuu pian talviunille ja kevään/kesän yöpymiset ovat varattavissa suunnilleen tammikuun loppupuolesta eteenpäin. Kuten sanottu piilopaikkoja on vain kolme eli kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jos Hilltop Forestiin halajaa.

Hilltop Housessa voi vaikka rentoutua ihanissa riippukeinuissa
Hilltop Housessa voi vaikka rentoutua ihanissa riippukeinuissa

Ja ei, tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan erittäin onnellisen ja vaikuttuneen asiakkaan kokemus, jonka halusin jakaa myös teille. Kiitos Tiia & Craig – huikean paikan olette luoneet!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ooh la la!

Katso muut mielenkiintoiset jutut