Kuluvan vuoden välitilinpäätös

Maaret Kallio kirjoitti joku päivä sitten instassaan välitilinpäätöksestä ja sen tekemisestä näin ensimmäisen vuosipuoliskon jälkeen. Ajatus resonoi minussa vahvasti ja niinpä päätin tarttua asiaan sekä kuulostella olotilaani tässä kohtaa vuotta.

Maaretin kysymykset välitilinpäätöstä varten ovat seuraavanlaiset:

  • Mikä sinulle on ollut vuoden ensimmäisessä puoliskossa tärkeää ja arvokkaista?
  • Mille on jäänyt liian vähän aikaa?
  • Millaiset ovat voimavarasi kevätkauden aikana olleet?
  • Mikä on vaikuttanut voimavarojesi vahvuuteen tai haurauteen?

Ja samalla mietitään myös vuoden tulevaa vuosipuoliskoa:

  • Mikä on sinulle tärkeintä tässä elämäntilanteessa?
  • Mille haluat varata arvokasta aikaasi? Mille voisi antaa aikaasi vähemmän?
  • Millaisin arjen keinoin suojelet toivoasi, jaksamistasi ja iloasi?
  • Kenelle tai keille mahdat olla erityisen tärkeä juuri nyt?

Vuoden ensimmäinen puolisko on ollut minulle mahtavaa aikaa. Kaamean viime vuoden jälkeen olen kovan työn jälkeen saanut elämäni palikat järjestykseen, asiat käsiteltyä ja päässyt siirtymään ilon puolelle. Jouduin todella ponnistelemaan viime vuonna oman itseni ja jaksamiseni kanssa, mutta joka hetki kannatti, olen niin paljon ehjempi taas sen mankelin jälkeen. Omia vanhempia tai sisaruksia ei voi valita, mutta sen voi, että käsittelee asiat ja hankkii ammattiapua, jos ei yksin pärjää.

Mies on taas siirtynyt entiseen ”ennen koronaa” työrytmiinsä ja minulla on ollut paljon aikaa olla yksin. Akkuni latautuvat hiljaisuudessa ja yksinäisyydessä, iän myötä huomaan kaipaavan tuota yhä enemmän ja tarvitsen paljon palautumisaikaa hektisestä työstä. Toki kaipaan myös miestäni ja toivon, että hän pystyisi tekemään töitä Suomesta käsin vähän enemmän, mutta tällä hetkellä tilanne on tämä. Mutta olen siis saanut ladattua akkujani superpaljon kevään aikana ja voimavarani ovat todella hyvällä tolalla. Minulla on onnellinen ja tasapainoinen olo.

Tämä on ollut hyvä vuosi

Työkuvioiden osalta on myös tiedossa uusia mahtavia juttuja ja olen niistä suorastaan innoissani! Kannattaa malttaa odottaa, kyllä kaikki aina lopulta järjestyy.

Liian vähän aikaa on ehdottomasti jäänyt liikunnalle, nyt minun on pakko ottaa vakavasti tämä asia. Tai ei se ole edes ajasta kiinni vaan viitsimisestä. Viime vuonna hyvin alkanut putki päättyi polviongelmiin, koronaan sekä isäni kuoleman jälkeisiin juttuihin, jotka vetivät maton tyystin jalkojeni alta, mutta tänä vuonna minulla olisi kyllä ollut energiaa liikkua. Tosin en voi ihan täysin mollata itseäni, koska olen kävellyt, kävellyt ja kävellyt koko alkuvuoden. Askelkeskiarvoni on melkein 12 000 askelta/päivä eli kyllä siihen määrään saa jo ihan kävellä. Ja kävely on taas vahvistanut lihaksiani, joten olen luottavaisella mielellä polvieni ja juoksun suhteen. Mutta katsotaan.. Ja kotona on pölyttymässä kuntopyörä eli jos polvet eivät kestä juoksua, niin seuraava hyvä vaihtoehto on polkeminen.

Iloisin mielin toista vuosipuoliskoa kohti

Jälkimmäiseltä vuosipuoliskolta odotan samanlaisia asioita kuin ensimmäiseltäkin – jatkukoon tämä hyvä flow. Yksi iso haave odottaa toteutumistaan, toivottavasti sen aika olisi nyt. Ja liikkumista aion ehdottomasti jatkaa, saan tässä loman aikana niin hyvän liikuntaputken päälle, että siitä on helpompi jatkaa sitä arkeen palattuakin. Töiden tekemiseen minun täytyy vähän kiinnittää huomiota, päivät tuppaavat venymään aika pitkiksi, kun iltaisin tulee kotona vielä tehtyä yhtä sun toista. Jatkossa yritän napata noista työtunneista aikaa liikunnalle.

Loman jälkeen otan niskaotteen myös syömisistäni, kun olen arjen enimmäkseen yksin, ruoanlaittoni on aika retuperällä ja syönkin melkein pelkästään eineksiä. Eli tähän asiaan minun täytyy ehdottomasti kiinnittää huomiota. Lisäksi täytyy tsekkauttaa ferritiini & kolesteroli, mihin suuntaan ne ovat liikkuneet ja tehdä tarvittaessa korjaavia toimenpiteitä.

Perhe on minulle tosi tärkeä ja tiedän olevani tärkeä heille. Myös Albert ilahduttaa elämäämme niin paljon.

Elämä on hyvää juuri nyt

Eli ei isoja korjausliikkeitä kartalla, vaan navigoidaan suht samaan suuntaan kuin alkuvuonnakin. Ja kuten edellä jo kirjoitin, on minulla onnellinen ja tasapainoinen olo. Jos olisin kirjoittanut välitilinpäätöstä tähän aikaan viime vuonna, tarina olisi täysin toinen, mutta nyt olen niin iloinen asioiden ja pääni sisäisen sekamelskan järjestymisestä.

Tämä oli kiva idea! Nappaatko tästä Maaretin idean ja teet myös itse välitilinpäätöksen?

Kaikki kuvat ovat Jetta Jalanderin käsialaa ja ne on otettu taidekeskus Konst & Formissa Sipoon Gumbostrandissa. Suurin osa taideteoksista on Marita Liulian tuotantoa, ne ovat kerrassaan upeita!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ooh la la!

Katso muut mielenkiintoiset jutut