Inspiraatiota ihanaan aamiaispöytään

Kirjoitin joku viikko postauksen otsikolla ”Juhlista elämää aina kun vaan voit!” ja tämän kertainen postaus menee samaan kategoriaan. Tänään nimittäin juhlistetaan perheenjäsen synttäreitä!

Inspiraatiota ihanaan aamiaspöytään

Olen instassani kirjoitellut aiemminkin, että rakastan ihania aamiaisia, joihin on panostettu kunnolla. Ei niitä joka viikko syödä eikä joka toinenkaan, mutta aina silloin tällöin laitan parempaa aamiaispöytään. Ja synttärithän on tietty loistava syy panostaa ja niinpä tein herkkuaamiaisen lauantaiaamuksi.

Nappaa tästä vinkit talteen, mitä voisit laittaa aamiaispöytään, jos innostut itsekin aiheesta! Meidän aamiaispöydästä löytyi seuraavia herkkuja:

  • Lohimätileipiä
  • Jugurttiparfait
  • Madeleine-leivokset
Inspiraatiota ihanaan aamiaiseen lohimätileivät

Lohimätileivät tein Kinuskissan ohjeella, jonka löysin googlaamalla ja tarvitset niihin seuraavia aineksia:

  • Saaristolaisleipää
  • Piparjuurituorejuustoa
  • Graavilohta
  • Smetanaa
  • Mätiä
  • Tilliä ja ruohosipulia
  • Mustapippuria

Voitele saaristolaisleivät piparjuurituorejuustolla, tee graavilohesta ruusukkeen leivän kulmaan. Laita lusikallinen smetanaa lohen viereen sekä toisen lusikallinen mätiä vapaaksi jäävään koloseen. Lohen päälle tilliä ja smetan päälle (voi laittaa myös mädin päälle) pilkottua ruohosipulia. Pintaan myllystä rouhittua mustapippuria.

Inspiraatiota ihanaan aamiaiseen jugurtti parfait

Jugurttiparfaitiin olen törmännyt Cafe Pispalan ihanalla aamiaisella ja tämän ohjeen kehittelin sen pohjalta

  • 2 dl vispikermaa
  • Maustamatonta jugurttia
  • Mansikoita
  • Granolaa mielesi mukaan
  • Marjahilloa
  • Mustikoita
  • Mansikoita
  • Vaniljasokeria & sokeria maun mukaan
  • Syötäviä kukkia
  • Sitruunamelissaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita vaahtoon sokeria sekä vaniljasokeria oman maun mukaan. Sekoita vaahtoon maustamatonta jugurttia suunnilleen yhtä paljon kuin itse kermavaahtoa on.

Seuraavaksi kokoa parfait lasiin. Laita pohjalle marjahilloa ja sen päälle kerros jugurttikermavaahtoseosta. Seuraavaksi paloiteltuja mansikoista sekä granolaa ja taas kerros jugurttiseosta. Pinnalle marjoja granolaa, syötäviä kukkia ja sitruunamelissan lehti koristeeksi.

Suklaaleivokset Madeleine-leivosten ohjeella

Madelaine-leivoksia en ole ehkä ikinä maistanutkaan, mutta törmäsin instassa niihin ja ne näyttivät niin herkullisilta, että päätin kokeilla. En tosin löytänyt mistään kaupasta tähän hätään Madeleine-peltiä, joten sovelsin ja käytin sydänmuotteja. Itse taikinan tein Valion ohjeella, mutta googlaamalla löytyy monta eri variaatiot. Eli googlaa sinulle mieluisin ohje, mutta tuo Valion ohje on kyllä hyvä ja se löytyy täältä

Suklaakuorrutus: kun olin paistanut leivokset ja ne olivat jäähtyneet kunnolla, asettelin pellille sydänkolosiin syötäviä kukkia ja niiden päälle kaadoin sulatettua suklaata. Suklaan päälle sydänkolosiin laitoin takaisin paistetut ja jäähtyneet leivokset ja painoin leivoksia kunnolla suklaaseen kiinni. Sitten muotti riittävän pitkäksi aikaa jääkaappiin (tai noin puoleksi tunniksi pakastimeen), jotta suklaa jähmettyy leivokseen kiinni ja sen saa irrotettua nätisti muotista.

Inspiraatiota ihanaan aamiaseen, pöytä täynnä herkkuja

Lisäksi aamiaisellamme oli kahvia, tuoremehua ja korkkasimmepa pikkupullon kuohariakin. Alkosta löytyy loistava englantilainen kuohari puolikkaassa pullossa nimeltään Nyetimber ja se valikoitui meidän aamuherkutteluun mukaan.

Olipa ihana ja herkkullinen kiireetän aamiainen, meneekö kokeiluun? Ja synttärisankari oli supertyytyväinen <3

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ooh la la!

Katso muut mielenkiintoiset jutut